Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ναυάγιο θαλαμηγού ''Καλυψώ''


κείμενο-φωτογραφίες Κώστας Λαδάς

Κατασκευασμένο στα φημισμένα ναυπηγεία παραδοσιακών σκαφών Ψαρού με αρχικό όνομα ''Πολυδεύκης'' ,το οποίο στην συνέχεια μετονομάστηκε σε ''Καλυψώ''.
Βυθίστηκε το 2006 λόγω μεγάλης παραμονής στο αγκυροβόλιο χωρίς συντήρηση.
Βρίσκεται στον βυθό του κόλπου της Αναβύσσου κάτω από το εκκλησάκι του αγ. Νικολάου σε βάθος 9 μέτρων και σε απόσταση από την ακτή περίπου 50 μέτρων.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κάθε επαφή με το ναυάγιο ,λόγω των σιδερένιων προεξοχών από τα ήδη σαπισμένα ξύλα του πλοίου!
Ιδανικό για κατάδυση αυτοδυτών με μικρή καταδυτική εμπειρία,αλλά και ελεύθερων δυτών για φωτογράφηση,λόγω του μικρού του βάθους ,αλλά και της καλής ορατότητας που επικρατεί τις περισσότερες φορές
Επίσης απαραίτητη η χρήση σημαδούρας,γιατί βρίσκεται κοντά σε είσοδο-έξοδο αγκυροβολίου μικρών σκαφών!






Η πλώρη του σκαφους απο ξύλο και πλαστικό στεκει ακόμη όρθια





 
Κοπάδια απο μικρά μαγιάτικα ,συντροφιά σε κάθε μας περιήγηση στο κουφάρι του πλοίου































3 σχόλια:

opix είπε...

Πάρα πολύ όμορφες εικόνες!
Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για το ναυάγιο?

Kostas Ladas photography είπε...

Κατασκευασμενο στα φημισμενα ναυπηγεια παραδοσιακων σκαφων Ψαρου με αρχικο ονομα ''Πολυδεύκης'' ,το οποιο στην συνεχεια μετονομαστηκε σε ''Καλυψώ''.
Βυθιστηκε το 2006 λογω μεγαλης παραμονης στο αγκυροβολιο χωρις συντηρηση.
Βρισκεται στον βυθο του κολπου της Αναβυσσου κατω απο το εκκλησακι του Αγ Νικολαου σε βαθος 9 μετρων και σε αποσταση απο την ακτη περιπου 50 μετρων.
Χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη καθε επαφη με το ναυαγιο ,λογω των σιδερενιων προεχοχων απο τα ηδη σαπισμενα ξυλα του πλοιου!
Επισης απαραιτητη η χρηση σημαδουρας ,γιατι βρισκεται κοντα σε εισοδο-εξοδο αγκυροβολιου μικρων σκαφων!

Unknown είπε...

Καλησπέρα, μετά το αεροπλανακι στην Ανάβυσσο που χάρη στο blog σας ανακαλύψαμε και βουτήξαμε με τον κολλητό μου θα θέλαμε να ρωτήσουμε από που μπαίνεις για αυτό το ναυάγιο? Βλέποντας το χάρτη, κάτω από το εκκλησάκι έχει μια μικρή παραλια. Ξεκινάς από εκεί? και αν ναι με τι κατεύθυνση?
Ευχαριστώ πολύ.
Ματθαίος.