Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Δέλτα Αξιού -Λουδία - Αλιάκμονα



ΤοΕθνικό Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα περιλαμβάνει το Δέλτα του Αλιάκμονα, το Δέλτα και την κοίτη του ποταμού Αξιού ως και τα βόρεια σύνορα, τις εκβολές του Λουδία και του Γαλλικού, τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, καθώς και τις Αλυκές Κίτρους.

Το Εθνικό Πάρκο είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας! Ξεκινά μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, από το Καλοχώρι και τις εκβολές του ποταμού Γαλλικού, και απλώνεται ως τις Αλυκές Κίτρους στην Πιερία.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Κατάδυση και περιήγηση στην Αγ. Μαρίνα Λαυρεωτικής -προφήτης Ηλίας



Αγ. Μαρίνα Λαυρεωτικής
Προφήτης Ηλίας

Υποβρύχια φωτογραφία Κώστας ΛαδάςΚείμενο-φωτογραφίες Κώστας Λαδάς

Γραφικό λιμανάκι ,αγκυροβόλιο μικρών σκαφών ,με το υπέροχο εκκλησάκι στην άκρη του κάβου, ιδανικό σημείο για όσους αυτοδύτες αναζητούν έναν καταδυτικό προορισμό πλησίον της Αθήνας.
Μόλις 60 χλμ από το κέντρο της Αθήνας ,μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέσω της Αττικής οδού συνεχίζοντας στην Λεωφόρο Λαυρίου ,ακολουθώντας τις πινακίδες προς Προφήτη Ηλία/Αγ. Μαρίνα η από την παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνιου με κατεύθυνση το Λαύριο και μετά το λιμάνι ακολουθούμε τις πινακίδες προς ΔΕΗ Λαυρίου.
Φτάνοντας στην παραλία της Αγ Μαρίνας Λαυρεωτικής έχουμε πολλές επιλογές για το σημείο της κατάδυσης μας ,πηγαίνοντας είτε δεξιά προς την γλώσσα ξηράς που χωρίζει τον κόλπο στην μέση ,είτε αριστερά προς το εκκλησάκι του προφ. Ηλία (όπου είναι και το πιο διαδεδομένο σημείο).
Ένα μεγάλο πλάτωμα μας επιτρέπει να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας ,ενώ μια πλατφόρμα ξύλινη και μια σχάρα σιδερένια (που έχει απομείνει από την λειτουργία του τοπικού Ναυτικού